Select Page

MERETE SMEDEGAARD

Jeg er så glad for at du er her.

Det vigtigste for mig som underviser er, at skabe et inspirerende rum, hvori man kan opleve sig selv gennem bevægelse, åndedræt og nærvær.

Jeg har min baggrund i den moderne dans. Hvis du ikke kender til denne dansestilart, så kan man beskrive den som en abstrakt form for ballet, en slags performancekunst eller teaterdans.
Moderne dans har som grundkerne, at være bakket godt op af lange uddannelser. I mit tilfælde 7 års danseuddannelse. I alt denne tekniske kunnen, arbejder man med, at finde og forfine sit eget personlige bevægelsesudtryk.

Jeg har altid dyrket yoga som en del af min træning og vedligeholdelse som danser. For 7 år siden begyndte jeg at undervise fast i yogaen. Jeg har siden taget tre yogauddannelser. To af disse med fokus på Ashtanga og Vinyasa Yoga og en Restorativ Yogauddannelse. Den ene tog jeg i Danmark, den anden rejste jeg til Indien for at fuldføre og den tredje blev taget på Nusa Lembongan, en nabo-ø til Bali. For 5 år siden startede jeg MEREYOGA i Viborg med faste ugentlige hold, firmaundervisning og privatundervisning. Alt dette kørte jeg sideløbende med min deltidsstilling som danse- og yogaunderviser på Viborg Højskole.

Min rejse til Inden vækkede en stor rejselyst og udlængsel i mig og jeg mærkede en drøm begynde at spire, om at rejse til fjerne, varme lande og dele min yoga med andre rejsende.
Inden længe fik jeg så arbejde i Indonesien og flyttede til Nusa Lembongan, som er den skønneste lille paradisø. Her arbejdede jeg som Retreat Manager hos Yogabliss Lembongan, hvor jeg varetog alt omkring gæsternes ophold og underviste dem dagligt i yoga, morgen og aften.
Det var en fantastisk tid, hvor jeg lærte helt utrolig meget.

Da pandemien skyllede indover verden, lukkede min arbejdsplads ned, men jeg besluttede mig for at blive på øen og begyndte langsomt mit virke indenfor online undervisningen, som jeg sidenhen er blevet enormt glad for.

Indtil sommeren 2023 arbejdede jeg i et barselsvikariat som konstitueret leder af Aarhus Dance Education, hvor jeg varetog uddannelsens daglige drift samt underviste eleverne i dans og yoga. 

Jeg bor nu i Helsinki med min kæreste og arbejder som Yogalærer hos SAGAYOGA og ROOTS og er fortsat tilknyttet Aarhus Dance Education som koreograf for deres afsluttende forestilling.

Jeg er så taknemmelig for, at jeg både kan møde mine elever i et yogastudie og på en computerskærm – ligegyldigt hvordan min undervisning foregår har jeg hele mit hjerte med mig og det er fantastisk at mærke, at det netop er lige dét det handler om, når vi skaber den rigtige kontakt med hinanden. Fra hjerte til hjerte.

Jeg elsker at opleve mennesker mærke og finde sig selv i bevægelse og åndedræt og ikke mindst i rummene derimellem.

Vi arbejder med den krop du har.

Yoga er ikke en performance, men en samtale med sjælen.

Namasté
Merete

Ord fra mine yogaelever

“Jeg nyder så meget at lave yoga med Merete. Det er d ejligt at udfordre min krop. Merete er så god til at sammensætte mega skønne sekvenser så kroppen føles lettere og mere fri bagefter.”
Mette

“Merete har en enorm forståelse for kroppen, og hendes bevidsthed om, at alle kroppe er forskellige og kan forskellige ting gør, at hun altid er god til at modificere øvelser og tilpasse dem efter den enkeltes behov. For mig er yoga med Merete som at give min krop og sind et stort kærligt kram.”
Camilla

“Privatlektionerne hos Merete er fantastiske! Timerne er tilrettelagt efter mig og mine ønsker, så jeg får løsnet op for ømme skuldre, der har generet i evigheder, og er begyndt at arbejde videre med kropsholdning. Det er et skønt break i hverdagen og hyggeligt at arbejde sammen med Merete.”
Nina Kim Eriksen

“Merete er en dygtig og inspirerende yogalærer. Hun formår at undervise online, så det føles naturligt og er nærværende. Merete er god til at skabe flow i øvelserne, så man hele tiden er i gang, og man kan deltage i hendes timer, uanset hvilket niveau man er på. Hendes timer er altid velforberedte og med mange variationer, så det aldrig bliver kedeligt.

Deltagelse i Meretes timer giver mig god træning af særligt core musklerne og af kroppens bevægelighed. Hun har et stort fokus på brug af åndedrættet til både at skabe ro, afspænding og kontrol over kroppen. Jeg kan varmt anbefale Meretes undervisning. Jeg ser altid frem til at deltage i hendes yogatimer.”
Regitze

“Jeg kan varmt anbefale Merete. Jeg har de mest fantastiske 1:1 sessioner med hende, og jeg glæder mig så meget til det bliver mandag igen og en ny seance venter. Min krop har det fantastisk efter yogatimen. Såfremt du vil gøre noget godt for din krop og sjæl så er det absolut Merete du skal booke. “
Betina Schmidt

“Online timerne 1:1 med Merete er nærværende, spændende og udfordrende. Merete formår i hver en time at møde mig og tage udgangspunkt i lige der hvor jeg er i min krop den dag, så jeg mærker en udvikling og fordybelse i min yogapraksis. Privatundervisningen med Merete er på alle måder skøn og inspirerende.”
Kirsten Koldbro

“Yoga med Merete er det bedste jeg har gjort for mig selv. Det er nærværende yoga, der nærer både krop og sind – præcis som yoga skal være. Jeg laver yoga med Merete i min stue, i sommerhus, i haven og på ferier, og jeg glæder mig altid og har altid den dejligste følelse undervejs og bagefter. I en svær tid løftede yoga med Merete mig op. Det er store ord ja, men ikke desto mindre sandt. Fysisk og mentalt følte jeg mig stærkere og gladere, og jeg fik det bedre med mig selv. Merete er professionel, dygtig, nærværende og inspirerende – så inspirerende at jeg fik lyst til at tage en yogalærer uddannelse.”
Louise Guldstrøm