Select Page

MØD MIG PÅ YOGAMÅTTEN

Jeg underviser og deler ud af en række forskellige yogaformer, som varierer fra den helt blide og stille Yin Yoga til den mere energiske og aktive Power Yoga. Uanset hvilken yogatype jeg underviser i i den pågældende time, handler det først og fremmest om for mig, at jeg mærker energien i det rum jeg træder ind i, hvad end det er online eller offline, og justerer efter de behov der opstår i situationen.

Mine yogaklasser handler ikke om mig, de handler om dig.

YIN YOGA

Yin yoga handler ikke om at styrke kroppens muskler, men om at spænde af, give efter og strække bindevævet, som omgiver muskler, knogler og sener i hele kroppen. På den måde øger vi vores fleksibilitet, både fysisk og mentalt, og opnår en fornemmelse af mere “plads” i hele kroppen. Vi befinder os typisk 2-7 minutter i de forskellige yinstillinger. Det kan virke som lang tid, men når først man giver sig hen, er det en fantastisk følelse, at få lov at give slip og bare være, uden at skulle skynde sig videre. Vi giver både slip på kroppen, åndedrættet og sindet og hengiver os til tyngdekraften. Yin yoga er en unik måde at skabe ro i krop og sjæl.

VINYASYA FLOW

“Vinyasa” betyder, at bevæge sig med sit åndedræt. I e del yogastilarter, holder man stillinger i længere tid og arbejder med vejrtrækningen imens. I Vinyasa yoga er vi stort set i et konstant flow af flydende og styrkende bevægelser og foretager os en bevægelse på hver ind- og udånding. På denne måde får vi pulsen op, varme i kroppen og træner vores udholdenhed. Dette er en fantastisk måde, at styrke vores fokus på lige nu og her. Der er ikke meget tid til at tankerne kan vandre, for der sker næsten hele tiden en ny variation af bevægelser. Du vil opleve, at føle dig stærk, let og fuld af energi efter Vinyasa Yoga.

RESTORATIV YOGA

Denne yderst rolige og helt blide yogaform har til formål, at balancere vores nervesystem så vi kan finde ro indeni og hvile i os selv som dem vi er. Et nervesystem i balance kan regulere sig selv i en verden, hvor stress og travlhed er næsten uundgåeligt at opleve engang imellem. Hvis vi er i et næsten konstant højt gear i hverdagen slider det på sind og krop i længden. Det er ikke hensigtsmæssigt for os på nogen måde, at være i en tilstand af stress i for lang tid ad gangen. Yoga kan hjælpe os med, at lære at tage en dyb vejrtrækning når livet bliver overvældende og at mærke vores krop som den er.

Restorativ yoga består af få stillinger og der vil altid være hjælpemidler i brug i form af tæpper, puder, blokke eller bælter til at støtte vores krop, så der ingen træk eller stræk sker. Vi får bare lov til at hvile og mærke, at vi er støttet og trygge i de stillinger vi befinder os i.

POWER YOGA

Power yoga hos mig læner sig meget op ad vinyasa yogaens væsen. Dog tilføjer jeg stærkere og større stillinger, som vi holder lidt længere tid og du vil også opleve flows med elementer fra mere traditionel styrketræning (dog uden vægte) Power yoga er en kraftfuld yogastil, men jeg inviterer altid mine elever til at tjekke ind på hvor de er mentalt og fysisk inden vi starter og så arbejde med dem selv derfra. Jeg tror på, at der er så meget styrke i, at tage udgangspunkt i sin aktuelle sindstilstand og se det som sin superkraft, fremfor at “lave sig om” og gå ind i en bestemt energi. På den måde går man fra timen og føler sig stærk og i kontakt med sig selv – ikke med en ide om en yogastil. Vi skal styrke os selv, så vi kan gå ud i verden som dem vi er og sprede vores autentiske og gode energi.

BLID VINYASA YOGA

Blid Vinyasa Yoga er både en nænsom og flydende yogaform, hvor du efterfølgende vil føle, at du har fornyet energi i kroppen og i sindet. Du er på samme tid afslappet og i bevægelse og du vil ende med, at kunne mærke, at hele kroppen er blevet arbejdet dejligt igennem. Vi har meget fokus på vejrtrækningen samt det at tage vare på os selv i stillingerne og de flows vi laver. Vi kombinerer elementer fra vinyasa og yin yoga og dermed skabes der en nænsom og givende yogapraksis, hvor alle kan være med og hvor du vil føle, at du er blevet rørt fra inderst til yderst.

YOGADANS

Med tiden er jeg begyndt, at blande dans og yoga sammen, hvilket er blevet til et form for personligt bevægelsessprog, som jeg kalder yogadans.

Det du vil opleve i disse timer er et besøg ind i forskellige bevægelseskvaliteter. Det kan for eksempel være:
slowmotion, pulseringer, svajende bevægelser, rystelser, lette, tunge, eksplosive og svævende bevægelser – samtidig med at vi bibeholder et flow, inkorporerer dynamiske stræk og er bevidste om vores vejrtrækning, ligesom i yogaen.

Vi skal altså ikke lære en bestemt række trin som vi skal huske på forskellige musiske tællinger, men sammen være i bestemte bevægelser som udvikles til andre bevægelser (eller stemninger om man vil).
På denne måde er formen fri, enkel og man kan absolut deltage uden nogen som helst erfaring inden for dans.

Når jeg nævner “dans” fornemmer jeg ofte, at folk bliver lidt forbeholdne eller småbange, da de tror det kræver, at man allerede har en viden om dans.
(Dette kunne jeg faktisk også sige om yoga i mange tilfælde;) Men der er ingen grund til, at frygte denne form for bevægelse. Vi skal bare bevæge os sammen og nyde at vores kroppe kan bevæge sig.
Helt enkelt.
Og så må vi jo se hvad der sker.

Jeg rejser en del rundt mellem Danmark, Finland og Indonesien. Når jeg er fysisk til stede hvor du er, kan du møde mig på yogamåtten i privatundervisning, hvor det bare er dig og mig eller sammen med andre i mine forskellige yogaworkshops og klasser.

Book mig til dit studie, en workshop eller andre former for events ved at sende en forespørgsel herunder.